Wij helpen u graag met arbodiensten zoals:

  • Arbodienstverlening
  • PMO / PAGO
  • Arbeidsdeskundig onderzoek
  • Traject re-integratie 2e spoor
  • Risico inventarisatie & evaluatie (RI&E)
  • Werkplek onderzoek

Arbodienstverlening

[SIC] Arbo levert het complete pakket arbodienstverlening aan. Inzet van Casemanagers, Bedrijfsartsen, (Arbo)verpleegkundigen, Arbeidsdeskundigen, Veiligheidskundigen etc.,

preventie
pexels-photo-5327579

Arbeidsomstandigheden spreekuur

Het arbeidsomstandigheden spreekuur biedt u de gelegenheid om buiten een verzuimperiode een bedrijfsarts te raadplegen over uw gezondheid in relatie tot werk.

Dit kan op twee manieren: preventief of anoniem

 

Kiest u voor het preventieve spreekuur dan overlegt u dit met uw werkgever. Indien gewenst (en met uw toestemming) ontvangen u en uw werkgever een terugkoppeling van het gesprek.

U kunt echter ook kiezen voor een anoniem consult. Uw werkgever wordt niet op de hoogte gesteld van het consult en er is dan ook geen verslag of terugkoppeling.

Uw werkgever ontvangt een geanonimiseerde factuur van dit consult.

 

Wilt u een afspraak maken voor het arbeidsomstandigheden spreekuur neem dan contact met ons op via 0174-352134 of vul het contactformulier in.

PMO / PAGO

Een gezonde en vitale werknemer is productiever en heeft meer plezier in zijn werk. Het preventief medisch onderzoek, ook wel periodiek medisch onderzoek genoemd, is een gezondheidscheck voor werknemers.

Verzuim SIC Arbo
arbeidsongeschikt

Arbeidsdeskundig Onderzoek

Ziet het er naar uit dat uw werknemer langdurig zijn of haar eigen werk niet meer kan doen dan is een Arbeidsdeskundig Onderzoek dé manier om inzicht te krijgen in de mogelijkheden om weer aan het werk te gaan.

Traject Re-integratie 2e spoor

Wanneer een werknemer zijn of haar eigen werkzaamheden niet meer (volledig) kan uitvoeren dan dient de mogelijkheid voor het vinden van ander werk bij een andere werkgever te worden onderzocht. Dit wordt het Traject Re-integratie 2e spoor genoemd.  Het doel van het 2e spoor traject is het beperken van de schadelast voor de werkgever door instroom in de WGA te voorkomen.

Traject 2e spoor
risico inventarisatie

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

De RI&E is een eerste stap in de goede richting. Niet alleen voldoet u aan uw wettelijke verplichting, de winst zit in het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van ongevallen.

Werkplek onderzoek

Het werkplekonderzoek is gericht op het voorkomen of verhelpen van gezondheidsklachten. Op basis van het werkplekonderzoek ontvangt u een gericht advies voor het optimaliseren van de werksituatie. Daarmee kunt u de klachten en het verzuim bij uw werknemer terug dringen én levert u direct een positieve bijdrage aan de productiviteit en tevredenheid van uw werknemers.

Werkplek onderzoek

NIEUWSGIERIG naar een samenwerking?

Bent u benieuwd of [SIC] Arbo bij uw organisatie past? Neem dan vrijblijvend contact op met Michèle van den Bijllaardt, tel: 0174-35 21 34 of info@sic-arbo.nl