Vitalitest

vitalitest

In deze tijd, waarin veelal op afstand wordt gewerkt, is er minder aandacht voor de Periodiek (ook wel preventief genoemd) Medisch Onderzoeken (de PMO’s).

Het belang van een goed voedingspatroon wordt vaak onderschat terwijl dit juist zorgt voor minder stress, meer energie en een lager ziekteverzuim. Veel mensen denken dat zij gezond eten maar is dat ook zo? Middels het testen van de darmflora kunnen vroegtijdig problemen worden gesignaleerd.

Aangezien vitale medewerkers van essentieel belang zijn voor energie in het werk biedt [SIC] Arbo nu de VITALITEST aan. Met de Vitalitest richten wij ons volkomen op het uitvoeren van wetenschappelijk onderbouwde darmonderzoeken voor werknemers. Met deze testen krijgen we een goed inzicht in het ecologische systeem van de darmen en wordt de darmflora in professionele laboratoria gemeten en in kaart gebracht.

 

Dit wetenschappelijk onderbouwde onderzoek start met een vragenlijst waarna een online intakegesprek plaats vindt met Marieke Kok, gecertificeerd orthomoleculair therapeut. Vervolgens voert de werknemer de microbioomtest in zijn eigen vertrouwde omgeving uit. Nadat deze is geanalyseerd door het laboratorium volgt een online adviesconsult waarin de uitslagen worden besproken en de werknemer concrete adviezen krijgt. Na een aantal weken kan tijdens het opvolgingsconsult worden besproken of de doelstellingen zijn gehaald.

 

[SIC] Arbo  begeleidt, ondersteunt en adviseert d.m.v. concrete uitleg in het ‘hoe en waarom’. In overleg met de medewerker proberen we het levenspatroon zo aan te passen, dat zij weer lekker of lekkerder in hun vel komen te zitten. Uiteindelijk leidt dat weer tot een lager ziekteverzuim, een positief imago voor de organisatie en meer tevreden personeel.

 

Uiteraard worden uitslagen uitsluitend gecommuniceerd met de deelnemer zelf. Individuele gegevens worden nooit gedeeld met de werkgever.

 

Nieuwsgierig of de Vitalitest ook iets voor uw werknemers is, mail dan naar info@sic-arbo.nl of vul het contactformulier in.